O Nama

Dom za negu starih i nepokretnih lica Torlak


Dom za stare Torlak je luksuzni objekat za smeštaj i negu starijih lica, kapaciteta 38 ležaja.

Prirodno okruženje, šumovita okolina, Torlačka ruža vetrova koja konstantno obezbeđuje čist vazduh, pogoduje astmatičarima i srčanim bolesnicima, a pogled na Avalu, Nacionalni park Titov Gaj i pogled na veci deo Sumadije, pruža stanarima idealan kutak za opuštanje, smanjenje nivoa stresa, ozdravljenje i vraćanje normalnim svakodnevnim aktivnostima.>

Dom Torlak je visoko kvalitetno opremljena institucija za negu i rad sa starim osobama. Urađen je prema najvišim standardima za smeštaj odraslih i starih lica, preporučenim od strane Ministarstva za rad i socijalnu politiku, a počeo je sa radom početkom 2015. godine, na osnovu Rešenja Ministarstva rada i socijalne politike.

Naša misija je da vam obezbedimo najviši kvalitet nege zasnovan na osnovu individualne procene.

Komforne terase sa velikim dvorištem, okružene zelenilom, pružaju stanarima mogućnost za odmor i druženje u prirodnom ambijentu na čistom vazduhu. Prostrano dvorište, pristupačno korisnicima sa invalidskim kolicima, sa brojnim zelenilom koje ga okružuje, predstavlja oazu za odmor u domu.

Elegantno opremljena trpezarija služi ukusno pripremljene i izbalansirane obroke, prilagođene potrebama korisnika pet puta dnevno. Naše sobe su kompletno opremljene a u isto vreme lako prilagodljive donošenjem ličnih predmeta, kao što je omiljeni jorgan ili fotografija, čime pružaju individualnu kućnu udobnost. Lepo organizovane zajedničke prostorije su dizajnirane za redovne porodične posete, specijalne prilike i praznike.

Dođite da nas posetite i da se uverite zbog čega smo drugačiji! Pogledajte našu video prezentaciju!


MEDICINSKO OSOBLJE

Naše kvalifikovano osoblje pruža negu i rehabilitaciju kako bi se stanarima pomoglo da se ubrza oporavak od operacije ili teške bolesti. Usluge pružamo timom visoko obučenih profesionalaca koji rade zajedno kako bi omogućili pacijentima kavalitetan i udoban život.

Iskusno medicinsko osoblje pruža negu danonoćno - 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Svaki pacijent dobija individualni plan nege koju je razvio naš interdisciplinarni tim, uz doprinos od strane pacijenta/stanara i porodice.

Multidisciplinarni tim je sastavljen od lekara opšte prakse, specijalista po potrebi, fizioterapeuta, iskusnih medicinskih sestra, socijalnog radnika i negovateljica.

Pružamo i posebne usluge po želji korisnika:

 • Frizera
 • Pedikira, manikira
 • Fizioterapeuta
 • Očnog lekara
 • Zubara
 • Interniste
 • Neurologa
 • kao i konsultacije sa lekarima specijalistima iz naših eminentnih ustanova (VMA, KLINIČKI CENTAR, BEŽANIJSKA KOSA itd. )
 • U slučaju medicinske indikacije obezbeđujemo prevoz kolima hitne pomoći do odgovarajuće zdravstvene ustanove.

  Dom Torlak svojim korisnicima pruža medicinski nadzor lekara i medicinskih sestara 24h. U pružanju ovakve medicinske usluge uključeni su lekari i medicinske sestre sa bogatim iskustvom u radu sa starim i nepokretnim licima.

  Svakodnevno se prati zdravstveno stanje klijenata u vidu merenja pritiska, telesne temperature, nivoa šećera u krvi, kao i svakodnevno davanje terapije. Sobe sa intenzivnom negom su pod stalnim nadzorom medicinskih sestara.